Programcıların bilgisayar programlarını oluşturması adına bir dizi adım sağlayan yazılım geliştirme yöntemini anlamak, BT endüstrisinde birçok fırsatı da gözler önüne serer. Bu süreç; yazılım geliştirme yaşam döngüsündeki aşamaları da beraberinde getirir.
Yazılımlar; bir bilgisayara ne yapmasını gerektiğini söylerken, çeşitli talimatlar ve program kümeleri kullanılır. Donanımdan bağımsız olurlar ve bilgisayarları programlanabilir hale getirirler.
Ajansımız; işletim sistemleri, disk yönetimi, yardımcı programlar, donanım yönetimi ve diğer operasyonel gereksinimleri ve temel işlevleri sağlayan sistem yazılımı sayesinde, ihtiyaca özel yazılımlar oluşturur.
Farklı Yazılım Geliştirme Türleri Kullanırız
Yazılım geliştirme; programcıların bilgisayar programlarını oluşturmaları için kullandıkları süreçtir. SDLC olarak bilinen ve yazılım geliştirme yaşam döngüsü olarak adlandırılan bu süreçte; teknik özellikler ve kullanıcı deneyimini karşılayan ürünler oluşturulurken, farklı yöntemler kullanılır.
Kullandığımız yazılım geliştirme türleri;
- Kullanıcıların görevlerini gerçekleştirmeleri için işlevsellik sağlayıcı uygulamalar geliştiririz. Medya oynatıcıları, rezervasyon sistemleri, sosyal medya araçları, bu uygulamalara örnek verilebilir.
- İşletim sistemleri, depolama sistemleri, veri tabanları, ağlar ve donanım yönetimi gibi, temel işlevleri sağlamak için sistem yazılımı geliştirme kullanırız.
- Yazılım geliştiricilerimiz; kod düzenlemek, hataları bulmak, donanım testleri yapmak için, geliştirme araçlarını kullanır.
- Telefon ve tablet cihazlarda; makine ve cihazları kontrol etmek için kullanılan yazılımı oluşturan, gömülü yazılım geliştirme
Geliştirilen yazılım; kuruluş için tescilli hale getirilirken, başkalarına da satılabilir. Aynı zamanda herkes için ücretsiz olarak ve geniş çapta erişilebilir hale getirilen açık kaynak geliştirme hizmeti de sunulur.
Yazılım Geliştirmede İhtiyacınıza Uygun Gereksinim Analizi Yaparız
Gereksinim analizi; yazılım geliştirmenin en önemli ikinci aşamasını oluşturur. Hedefe ulaşmak için önerilen ürünün, teknik ve kullanıcı gereksinim ve özellikleri üzerinden anlaşma sağlanır.
Gereksinim analizindeki amacımız; kaliteli bir ürün sunmak için, her bir bileşenin, kapsamın ve geliştiricilerin görevlerinin ve test parametrelerinin ayrıntılı bir özetini çıkarmaktır. İhtiyaç analizi aşamasında geliştiricilerimiz; burada yazılım geliştirme yaklaşımını seçerek, en uygun yazılımı oluşturur.
Kullanıcı Deneyimi Üst Düzey Tasarımlar Geliştiririz
Yazılım geliştirme sürecimizin üçüncü aşaması olan tasarım; yazılım geliştiricilerimiz tarafından, gereksinimlere uygun şekilde oluşturulur ve ihtiyaç duyulan gelişmiş teknik özellikler hazırlanır.
Yazılım geliştiricilerimiz; risk seviyelerini, uygulanabilir teknolojileri, zamanı, bütçeyi, proje sınırlandırmaları ve mimari tasarımı göz önünde bulundurarak, ihtiyacınıza uygun en özel tasarımları gerçekleştirir.
Aynı zamanda DSD yani tasarım spesifikasyon belgesi; ürünün mimari tasarımını, bileşenlerini, iletişimini, kullanıcı akışını belirtir. Bu adım ise; geliştiricilerimiz ve test uzmanlarımız için, bir şablon oluşturarak, bitmiş üründe kusur ve gecikme olasılığını, en aza indirir.
Yazılım Geliştirme ve Uygulama Standardımız
Yazılım geliştirmede bir sonraki aşamamız, tasarım parametrelerinin geliştirilmesi ve uygulanmasıdır. Yazılım geliştiricilerimiz; ilk üç aşamayı geçtikten sonra, kararlaştırılan ürün özelliklerine ve gereksinimlere göre kodlama işlemini gerçekleştirir.
Şirket prosedürlerinin ve yönergelerinin de izlendiği, en uç geliştiriciler, arayüzler ve arka uçlar oluşturularak, veri tabanı ile ilgili veriler oluşturulur. Aynı zamanda programcılarımız, birbirlerinin kodlarını test ederek, herhangi bir hata olup olmadığı konusunda hem fikir olurlar.
Test Aşamamız
Yazılımın kullanıcılarına teslim edilmesinden önce, test aşaması gerçekleştirilerek; hata kontrolü yapılır. Ürünün performansı doğrulanır. Bu aşamada test uzmanlarımız; gereksinim analiz belgesine göre çalışıldığına dair ürünün işlevlerini doğrular.
Test uzmanlarımız; yazılımla deneyimleri varsa keşif testi ya da yazılımın bağımsız bileşenlerinin performansını doğrulamak zorundadır. Bunun için test komut dosyası kullanılır. Kullanılan test komut dosyası sayesinde; geliştiricilere koddaki oluşabilecek kusurlar bildirilir.
Bu bildirilen kusurlara göre tüm program iyileştirilir ve test uzmanlarımız, yazılımı hatasız şekle gelene kadar işlemleri tekrarlayarak, yazılımın kusursuz şekilde işlemesine olanak tanır.
Dijital ajansımız; her türlü SEO optimizasyonu ve özel yazılımlar için, uzman yazılım geliştiriciler ile, profesyonel hizmet sunar. Hizmetlerimizden yararlanmak ve işletmenizin ihtiyacına uygun özel yazılımlarımızdan yararlanmak için, uzmanlarımızla hemen iletişime geçebilirsiniz.
Web Tasarım Paketlerimizi İnceleyin