Yeni yazılım için bir fikriniz varsa ve bu fikri gerçeğe dönüştürmek için, yazılım geliştirme firması ihtiyacınız vardır. Yazılım geliştirme başlangıcını yaparken, dikkat etmeniz gereken birçok şey var. Ürünün kalitesi, geliştirme şirketini seçerken yaptığınız her şeye bağlı olacaktır.
Konusunda uzman ve deneyimli özel yazılım ekibimiz; sizi ve ihtiyaçlarınızı çok iyi anlar ve beklentilerinizi karşılayacak ürünü ortaya çıkarır.
Özel Yazılımlar Nedir?
Belirli bir kullanıcı, işlev ya da kuruluş için yazılım tasarlama, oluşturma dağıtma ve sürdürme sürecinden oluşan özel yazılım geliştirme; hazır ticari yazılımların aksine, dar bir şekilde tanımlanan gereksinimleri hedef alır.
Microsoft Office gibi paket ticari yazılım ürünleri, genelleştirilen ofis üretkenliği ve web sitesi oluşturma ihtiyaçlarını karşılar. Ancak özel yazılımlar, belirli bir dizi ihtiyaç için tasarlanır.
- Bir üretici için bir saha servis ekipman bakım programı
- Banka ve müşterilerinin benzersiz gereksinimleri için tasarlanmış çevrimiçi bankacılık uygulaması, birer özel yazılım gerektirir.
Özel yazılım geliştirme ısmarlama yazılım olarak da bilinir. Özel yazılım geliştirme içinde; uygulama özelleştirme, uygulama modernleştirme ve uygulama yönetimi konularını içine alır.
Konusunda uzman ekibimiz; uygulama özelleştirme yaparak COTS uygulamalarının, bireysel gereksinimleri desteklemesi ve değiştirilmesini sağlar. Uygulama modernizasyonu sayesinde; değişen kullanıcı ve Pazar taleplerinin karşılanması için işletmenin özel yazılımına uygulanabilirliği üzerinde kritik bir önem taşır. Aynı zamanda ekibimizin uygulama yönetimi sayesinde; kurulum, güncelleme, performans ve kullanılabilirlik optimizasyonu gibi görevleri destekleyerek, yazılımı etkili hale getirir.
Özel Yazılımlar Geliştirmenin Önemi
Özel yazılım geliştirme; ticari yazılımın satın alınması, sürdürülmesi ve değiştirilmesiyle, rekabetçi bir maliyetle, benzersiz gereksinimleri karşıladığı için önemlidir. Verimliliği sağlar, ölçeklenebilirlik özelliği vardır. Daha düşük entegrasyon maliyetleri çıkarken, kâr oranı artmaya başlar.
Özel yazılımlar; COTS uygulamalarında değişiklik ya da ayarlamaya yapmaya gerek kalmadan süreçleri hızlı ve verimli şekilde desteklemeye yönelik çalışır. Ekibimiz bu konuda, gerçekleştirdiği yazılımlarla, en üst seviyede verimlilik sağlar.
Özel yazılımlar; kuruluş ya da işletmenin büyümesiyle birlikte geliştirilebilir ve değiştirilebilir yazılımlardır. Tasarımcı ve uzman geliştiricilerimiz; gereksinimlerinize uygun şekilde oluşturacakları yazılımlar sayesinde, işletme ya da kuruluşun ihtiyaçlarını değerlendirerek, yazılımı geliştirebilir.
İhtiyacınız Gerçekten Özel Yazılım mı?
Kendinize ilk sormanız gereken soru gerçekten özel bir çözüme ihtiyacım var mı?” olmalıdır. Hazır bir çözüm satın almak gibi, farklı bir alternatifiniz olabilir. Bir şeyin netlik kazanması önemlidir. Pazar için bir çözüm hedefiniz varsa ve ondan kâr elde etmek istiyorsanız, tek seçeneğiniz özel yazılımlar olmalıdır. Sadece kurumsal bir çözüme ihtiyacınız varsa, kullanıma hazır bir çözümü tercih edebilirsiniz.
Hazır çözüm kullanmak için nedenler;
- Özel yazılımlardan daha hızlı oluşturulur.
- Uygulama ön maliyetleri daha düşüktür.
- İhtiyaçlarınız sektörünüz için ortalama düzeyde kalır.
Kullanıma hazır yazılımlar; bütçe yazılımına ihtiyaç duyan küçük işletmeler için en iyi seçimdir. Bunun yanında bazı dezavantajları da bulunur.
- Gereksiz özellikleri bulunur ve bu gereksiz özelliklere de ödeme yapmak zorunda kalırsınız. Bu özellikleri kullanmayacaksanız, üretkenliğinizin düşmesine neden olabilirler.
- Ölçeklenebilirlik özelliği önemlidir. Hazır çözümlerin tümü; kurulduktan sonra yardımınız olacak kadar ölçeklenebilir olmaz. Bu nedenle gelecekte farklı bir çözüme ihtiyacınız olabilir
- Yükseltmeler: En son teknolojilerle çalışmaya ihtiyacınız varsa, hazır çözümler buna fırsat vermez. Sağlayıcının değişiklikleri uygulamasını beklerken, bunların yapılanlara karşılık geleceğinin garantisi yoktur.
- Entegrasyon: Mevcut kurumsal çözüm eko sisteminiz bulunuyorsa; kullanıma hazır olanı bunlarla entegre etmek zor ya da bazı durumlarda imkânsızdır.
Hazır yazılımların bu eksilerini kabul edemeyecek durumdaysanız, maliyetler sizi düşündürmüyorsa ve en önemlisi işletmenizi kâra geçirmek istiyorsanız özel yazılımları tercih edebilirsiniz.
Doğru Teknolojileri Seçmek
Ürününüzün oluşturulması ve geliştirilmesi sırasında tüm programlama dilleri, programlama çerçeveleri araçları seçilir. Bu yüzden bir özel yazılım oluştururken, tüm bu teknoloji bilgisine sahip olunması gerekir.
Ekibimiz tüm programlama dillerine hâkim uzman kişilerden oluşurken, yazılımı oluştururken kullanılan araçları da en iyi ve verimli şekilde kullanarak, yazılımları gerçekleştirir.
Bir proje için, en uygun teknolojiyi seçerken;
- Nihai ürüne bakılır. Bir VR oyununun teknoloji ekipmanıyla bir görev yönetimi mobil uygulamasıyla aynı değildir.
- Uygulama platformları önemlidir. Yazılım bir web uygulaması mı olacak yoksa mobil uygulama mı tercih edilecek? Bir masaüstü uygulaması ya da hepsi birden mi tercih ediliyor? Uzman ekibimiz, teknik seçimleriniz doğrultusunda yazılımı gerçekleştirir.
- Yetenek, yazılım geliştirmede oldukça önemli bir noktadır. Yetkin geliştiriciler oldukça zor bulunurken, firmamız, yetenek konusunda üst seviyede çalışan uzmanlara sahiptir.
Yazılım geliştirme istenci tarafı yani ön uç ile sunucu tarafı yani arka uç bölümlerinden oluşur. Bu yüzden her iki taraf içinde doğru teknolojileri kullanmak önemlidir.
Özel Yazılım Hizmeti İçin Teklif Alın
Uzman ekibimiz, ihtiyaç ve beklentileriniz doğrultusunda doğru teknoloji araçlarını kullanarak, işlemlerini gerçekleştirir.Özel Yazılımlar Ön Uç (istemci taraf) Geliştirme
Yazılım ön uç kısmı, kullanıcının gördüğü ve etkileşim kurduğu yerdir. Bir web uygulamasına ihtiyaç duyuluyorsa; ön uç teknolojisi HTML, CSS, Java Script, Bootstrap gibi uygulamalar kullanılır.
İstediğiniz bir mobil uygulama olacaksa, IOS için Swift ve Android için Java ya da Kotlin kullanılır. Uzman ekibimiz, ön uç geliştirme yaparken; uygun olan teknikleri kullanarak, ihtiyaçlarınıza uygun yazılımı gerçekleştirir.
Arka Uç (sunucu tarafı) Geliştirme
Yazılım arka ucu, kullanıcı tarafından görülmeyen yani kamera arkası bölümdür. Uygulamanın mantığına güç verirken, verilerin kullanıcı tarafından sunucu tarafına ya da tam tersi şekilde geçirilmesi görevini üstlenir.
Linux, Apache, MySQL ve PHP’den oluşan ve MongoDB, Express.js, AngularjS ve Node.js gibi mean yığınları kullanılır. Bir başka popüler seçim arasında Net framework, Microsoft SQL Server, Microsof Azure, Visual Basic, gibi web uygulamaları için teknoloji yığını seçmek gerekir.
Doğru SDLC’yi Seçme
SDLC; yazılım geliştirme yaşam döngüsünü ifade ederken bir geliştirme firmalarının, bu süreçte izlediği yoldur. Temelde her aşamada yerine getirilmesi gereken, bir dizi görev olarak şekillenir.
Firmamızın kullandığı çeşitli yaklaşımlar bulunur. Kullanılan modeller, ihtiyaç ve beklentilerinize uygun olarak şekillendirilerek, özel yazılım oluşturulur.
- Şelale modeli: Eski ve geleneksel modeldir. Basit temel ilkeleri bulunur. Takip edilmesi kolaydır. Öngörülebilirliğe izin verirken, başarı hızlı şekilde gelir. Ancak geliştirme sırasında gereksinimleri değiştirme mümkün değildir. Yoğun destek ve bakım gerektiren ürünler için ideal değildir.
- Çevik metodoloji: Agile, Scrum, Kanban gibi geliştirme sistemlerinin temelini oluşturur. Diğer tekniklerden ayrılan özelliği, çevik geliştirmede doğrusallık bulunmaz. Yineleme üzerine çalışır ve her yineleme, çalışan bir ürün sürümüyle sonuçlanır.
Yinelemeler arasında değişiklikler yapılabileceği için, net gereksinimleri olmayan projelere uygun olan çevik geliştirme; MVP oluşturmanıza ve sonraki aşamayı, kademeli değişikliklerle geliştirmenize olanak tanır. Bunun anlamı ise; ürünlerin daha erken test sürecine girmesine ve ince ayarlara izin vermesidir.
Özel Yazılım İçin Kiminle Çalışılmalı?
Özel yazılım stratejisi geliştirirken; ekibimizin yönlendireceği bazı sorular bulunur. Bu özel ürüne neden ihtiyaç duyduğunuz ya da hangi son kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacağını bilmeniz gerekir.
Kapsamlı bir yazılım strateji elde etmek için, ekibimiz şu noktaları ele alır:
- Çözümün amacı
- Hedef grupları
- Hangi sorunlara ve ihtiyaçlara hitap edeceği
- Rakipleriniz
- Son kullanıcılara ulaşmak için kullanılan araçlar
Özel yazılım geliştirme firması seçerken; müşterilerle nasıl iletişim kurdukları, yazılım geliştirirken kullandıkları ve araçlar ve metodolojiler, uzmanlıkları, referansları, kullandıkları tecrübeler, fiyatlandırma modelleri, verdikleri tavsiyeler ya da sundukları önerilerin ne kadar geçerli olduğu gibi birçok konuya dikkat edilir.
Firmamız özel yazılım geliştirirken; müşterileriyle her zaman iletişimde kalır. Uzman ekibimiz; yaptıkları çalışmalardan edindikleri tecrübeleriyle, müşterilerine uzmanlıklarını gösterebilecek yeteneklere sahip kişilerden oluşur.
SEO Hizmetleri Her Firma İçin Gereklidir.
Grafik Düzenleme Programı Adobe Hakkında Bilgi Sahibi Olsun